Saveti za pokretanje i opremanje salona lepote

Udobnost, prijatan ambijent, kvalitetan rad koji daje rezultate i uživanje. Ovo su četiri najvažnija uslova koja se moraju ispuniti kada se govori o salonima lepote. Naravno, već u startu i sami znate da postoji mnogi koji ne pružaju sve ovo, a već decenijama posluju savršeno. No, njihov rad na račun stare slave i na osnovu dobrih rezultata nekada može da anulira sve ostalo, dok otvaranje sasvim novog salona koji se bavi negom i lepotom moraju da prate određeni ispunjeni kriterijumi kako bi se posao razvijao.

Najvažnije je poći od toga da imate dovoljno znanja i veštine da radite to čim želite da se bavite, bilo da pokrećete frizerski ili kozmetički salon ili oba u jednom. Pored toga, da zaposlite profesionalne osobe koje će pružiti potreban kvalitet. Nakon toga se bira lokacija, jer je ona redovno od presudne važnosti za dobro poslovanje. A onda na red dolazi opremanje, kada ne dolazi tako lagan posao na red, jer 05 jeste svuda dostupna, ali nije svuda ista.

Kako se nalazi i bira oprema za frizerske i kozmetičke salone?

Započnite istraživanje. Internet je svuda dostupan, pa polako otkrijte šta to sve čini jedan salon lepote kompletnim. Oprema za frizerske salone se zna šta je osnovna, šamponjera, ogledala sa pultovima, frizerske stolice, a na to dolazi i ona sitnija oprema, kao što su uređaji za stilizovanje kose, fenovi, četke, te biranje kozmetike kojom će se raditi.

S druge strane, oprema za kozmetički salon podrazumeva mnogo toga. Sve zavisi od toga čime želite da se bavite, da li je to koža lica, koža celog tela, nega noktiju i sličnu. Uz takve odluke će vam biti lakše da suzite izbor koja vam oprema treba. A onda sledi istraživanje šta uzeti i na koji način.

Oprema za frizerske i kozmetičke salone, posebno ona koja će se dugo koristiti i ona koja podrazumeva aparaturu, što je definitivno važno i kod frizera i kod kozmetičara, mora da bude kvalitetna. Iako u startu to znači da ćete imati veća ulaganja, to ujedno predstavlja uštedu na duži period. Rad sa profesionalnim distributerima, biranje kvaliteta, daće vam najpre garancije na kvarove, ali i garanciju na dugovečnost. Samim tim nećete imati izdatke ubrzo nakon što počnete sa radom. Ovo nije biznis koji se pokreće u jednom danu, zahteva određena, ne tako mala ulaganja, ali kada znate da ne možete da izdvojite određenu sumu kako bi oprema za frizerske i kozmetičke salone bila takva kakvu želite, sačekajte malo ili krenite od najosnovnijeg, pa onda postepeno dopunjujte ostatak, a samim tim i svoju ponudu.

Kako birati kozmetiku i brendove za saradnju?

Kako oprema za frizerske salone, tako i oprema za kozmetičke salone valja da bude kvalitetna i sasvim profesionalna, isto važi i za sav potrošni materijal u vidu kozmetike koja se koristi u određenom salonu lepote. Nemojte „šarati“ među brendovima. Odlučite se za jedan, konkretan, sa potpuno profesionalnim linijama. Kada salon ima saradnju sa brendom čije je ime simbol za kvalitet, onda će vam biti lakše da razvijete biznis, pa deo podrobnijeg istraživanja usmerite u tom pravcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *