Primena hijaluronskih filera u estetskoj medicini

Hijaluronski fileri su sačinjeni od kristala hijaluronske kiseline, neživotinjskog porekla, proizvedeni u labaratoriji i najviše su slični originalnoj hijaluronskoj kiselini koju posedujemo u našem dermisu. Kao takva  se u prirodnom obliku nalazi u ljudskom organizmu, čija je ukupna koncentracija u koži oko pedeset procenata. Služi da čini kožu elastičnom i jedrom, održava produkciju kolagena i učestvuje u hidraciji.

Nakon dvadesete godine produkcija prirodnog hijalurona, koji je zapravo polisaharid i ponaša se kao potporni sunđer u koži, opada i može se nadoknaditi samo estetskim tretmanom ove vrste.

Tretman je jednostavan, efikasan i brz. Hijaluronski fileri su biorazgradive prirode i zbog toga su provereno i bezbedno sredstvo u borbi za održavanje lepote naše kože.

Pri tretmanu se koriste mikro iglice i anestetik kako bi tretman bio maksimalno ugodan i bezbolan sa što kraćim periodom oporavka.

Efekat tretmana optimalno traje između šest meseci i godinu dana u zavisnosti od metabolizma pacijenta i oblasti koja se koriguje. Kvalitetni hijaluronski fileri koji traju drastično duže od navedenog perioda od optimalnih godinu sa odstupanjima na osnovu individualnog metabolizma definitivno nisu garancija kvaliteta i proverenog sastava hijaluronskih filera. To je i dokazano širokom primenom u službi estetske medicine u proteklih petnaest godina.

Zadovoljni pacijenti nakon prvog tretmana mogu redovno tretirati željene regije tela kako bi održali strukturu kože vitalnom i sprečili njeno dalje starenje, a samim tim i menjanje fizionomije.

Hijaluronski fileri su u prednosti u odnosu na druge vrste filera jer su pogodni kako za revitalizaciju dermisa tako i za preoblikovanje određenih regija. U zavisnosti od vaših želja i planova, a uz konsultaciju sa našim doktorom možete se odlučiti za hijaluronski gel koji po sastavu može biti viskozniji, gušći, obogaćen antioksidantima ili pak tečniji za efekat hidrirane, nežne i vidno obnovljene kože. Fileri veće gustine se uglavnom koriste za preoblikovanje lica dok se ređi gelovi praktikuju ako želite da obnovite jedrinu i svežinu kože, što je slučaj kada se koriste namenski definisani fileri za lice.

Hijaluronski fileri se koriste kao neinvanzivna medicinska metoda u oblasti estetike, a primenjujemo ih u sledećim postupcima:

 • Regeneracija – revitalizacija kože ruku
 • Regeneracija – revitalizacija kože lica
 • Regeneracija – revitalizacija resica ušiju
 • Regeneracija – revitalizacija usana
 • Korekcija podočnjaka
 • Korekcija – konturisanje nosa
 • Korekcija – konturisanje brade
 • Korekcija – konturisanje jagodica
 • Korekcija – konturisanje ivica usana
 • Ispunjavanje bora na vratu
 • Ispunjavanje bora na licu
 • Ispunjavane usana
 • Ispunjavanje bora dekoltea
 • Ispunjavanje keloida i ožiljaka
 • Lifting lica – podvaljka – očnih kapaka

Hijaluron u usnama je u današnje vreme sastavni deo dugotrajne kozmetike kod žena. Bore na licu nisu vise neukrotive i neizbrisive zahvaljujući našim veštim doktorima i kvalitetnim filerima koje koristimo u službi vašeg zadovoljstva. Ukoliko biste tretirali bore na licu bitno je imati u vidu da se injektovanjem filera za lice pored lepog i podmlađenog izgleda postiže i održavanje  – podržavanje mrežne strukture kože i zaštita od daljeg starenja kože produbljavanjem bora i kao posledica toga promene fizionomije.

Rasprostranjenost ovih tretmana je danas daleko veća nego ranije pa tako je i hijaluron cena tretmana pristupačnija sve većem broju populacije, što žene srdačno pozdravljaju, a ni muškarci više ne kaskaju po interesovanju u vezi sa hijaluronskim filerima i tretmanima kože lica i tela.

Hijaluronski fileri su se pokazali kao izdašna, a visoko kvalitetna metoda u oblasti dermatologije i estetike  koja pruža maksimalne efekte podmlađivanja kože lica i tela čak do deset ili petnaest godina i to bez operacionih zahvata, anesteziranja i produženog perioda oporavka čak posle samo jednog tretmana.

Definitivno je da su efekti odlični i da je sve više kako mladih tako i starijih pacijenata koji se odlučuju da ovaj tretman uvrste kao redovan tok u brizi o sebi i svom izgledu zato budite slobodni i kontaktirajte nas kako bismo vam sa zadovoljstvom odgovorili na sva vaša pitanja i izašli u susret uz pomoć stručnog osoblja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *