Povećanje grudi – odgovori na najčešća pitanja

Kada god se odlučujete na neki važan i bitan korak u životu, sasvim je normalno da se prethodno o tome raspitate, da istražite, da se informišete.

Naravno, sva ta istraživanja mogu uticati na to i da promenite vašu odluku, nakon što čujete sve što vas zanima. Mnoge žene se odlučuju na povećanje grudi tek nakon što dobro ispitaju situaciju. Žene zanima mnogo toga kada je u pitanju povećanje grudi, a naravno to sve zavisi od situacije u kojoj se nalaze.

Kao što je već rečeno, možda će vas neke činjenice navesti da odustanete od želje da povećate grudi, a možda će vas pak druge činjenice još više motivisati na ovaj korak.

Da li se ožiljak vidi?

Na koji god način da radite povećanje grudi, hirurzi imaju savršene i pravilne mehanizme koji utiču na to da ožiljak zaraste nakon nekog vremena i da se ne primećuje ili da se vrlo malo primećuje. Medicina i hirurgija su znatno napredovale, tako da ne morate da brinete da li će se vaše grudi oštetiti ili će taj ožiljak biti toliko upadljiv. Jednostavno, bitno je da izberete dobrog hirurga kada rešite da povećate grudi.

Cena povećanja grudi?

U zavisnosti od toga šta vi želite, zavisiće i cena. Naravno, na prvom mestu to su implanti. U dogovoru sa vašim hirurgom vi ćete se odlučiti za jednu vrstu. Cene operacije grudi se uglavnom kreću od 2500 evra pa naviše. To znači da najmanje treba da izdvojite oko 2500 evra za operaciju, ali naravno, opet napominjemo da postoje razne tehnike i vrste silikona, zbog kojih cena varira i može da bude i veća.

Šta može da krene po zlu?

Naravno da sve žene zanima i to šta može da krene po zlu nakon povećanja grudi. Neželjeni efekti su zaista minimalni i ukoliko se operacija uradi profesionalno, mogućnost za neželjenim efektima su ravni nuli. Pojedine klinike koje se bave i rade povećanje grudi nikada nisu imali pacijenta kojem su uočene bilo kakve ozbiljnije komplikacije, što samo govori u prilog tome da je u pitanju proces koji je izuzetno bezbedan.

Sa druge strane može da dođe do krvarenja, curenja, promena, ali može doći i do nečeg što je sasvim normalno, a to je da vaše telo ne prihvati novo strano telo. U tom slučaju sledi ponovna operacija i vađenje implantata. Međutim, ovo se jako retko ili skoro nikada ne dešava.

Koliko oporavak traje?

Potrebno je da bar nekoliko dana ležite, da ne trenirate, da se ne preforsirate, da se ne umarate, ne podižete mnogo teške stvari i predmete, ne sunčate se, ne posećujete solarijum. U početku ćete osećati blagi umor, bol u grudima, možda će se javiti i visoka temperatura. Ali to će sve trajati maksimalno sedam dana. Nakon toga sledi period oporavka, a potpuni oporavak možete da očekujete tek nakon nekoliko meseci.

Da li povećanje grudi utiče na dojenje?

Ukoliko još uvek niste postali majka, a planirate da radite povećanje grudi, onda ne morate da brinete da li će to uticati na proces dojenja. Sasvim normalno možete da dojite vaše dete i ako ste radili povećanje grudi. To neće stvarati nikakve komplikacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *