Povećanje grudi – kako izgleda operacija?

Motiv za estetsko povećanje grudi jeste da žensko telo izgleda poželjnije i privlačnije. Nakon samog zahvata žene se prvenstveno više sviđaju same sebi, drugima i poztivinije gledaju na svoj život. Kada se osoba odluči na ovakav korak prvenstveno zbog sebe, i rezulati su samim tim mnogo bolji. Zbog malih grudi žene još iz rane mladosti vuku komplekse i nesigurnosti oko fizičkog izgleda i toga da li su dovoljno poželjnje u svom okruženju.

Maštanje može brzo biti pretvoreno u stvarnost. Ukoliko se odlučite da povećate grudi, bitno je da verujete plastičnom hirurgu kojeg ste odabrali. Vešte i iskusne ruke hirurga utiču na tok operacije i sam njen uspeh.

Ugradnja silikonskih implanta

Silikonski implatanati koji se ugrađuju u grudi nisu opasni po ljudsko telo i zdravlje. Oni se mogu naći u dva oblika to su okrugli i anatomski. Preporuka lekara jeste da silkoni treba da budu u skladu sa Vašom konstitucijom tela, tako se bira oblik i veličina implatanta. Pre samog zahvata, mere se proporcije tela i tako bira najidealnija veličina. Svakako treba imati u vidu preporuku lekara, ali to zavisi i od Vaših želja i potreba.

Pre nego što se krene sa operacijom hirurg Vam pokazuje sliku kako bi grudi izgledale i iscrtava na telu rezove. Rezovi se prave proprocionalno veličini dojki i bradavica. Uvek se koristi pristup koji je najbolji za pacijetnta, odnosno on nije unapred određen. Postoje dva standardna tipova reza, jedan je oko bradavice dojke dok je drugi u prirodnoj brazdi dojke. Ukoliko je bradavica kod pacijenta malo šira ona se smanjuje ali se na tom mestu i ugrađuje implatant. Mora se voditi računa da ne dođe do krvarenja i da se jako nežno i oprezno postupa sa tkivom.

Koji silikoni us za vas

Okrugli oblik implanta se ugrađuje kod žena koje su mlađe. Suzasti ili anatomski oblik ugrađuju kod starijih dama gde se dobija na volumenu i oblik grudi ne menja. Na tržištu postoji velika ponuda silikonskih implatanta, o čijem kvalitetu se možete raspitati na internetu ili na osnovu iskustva žena koje su već povećale grudi. O kvalitetu slikona treba voditi računa jer to je nešto što se stavlja u ljusko telo, zato implatant treba da bude siguran i pouzdan. Medicinski silikon i poliuretan čine implatant i dokazano je da nemaju nikakvih štetnih dejstva po ljudski organizam.

Nakon operacije nosi se medicinski grudnjak i treba se pridžavati uputsva koji se dobiju od lekara i u pisanoj i u usmenoj formi. Nije na odmet posvetiti malo vremena novom izgledu. To znači da je u prvim danima nakon operacije posle tuširanja potrebno namazati posebnom kremom i grudni koš i dojke. Nakon mesec dana dojke se mažu posebnim mlekom za telo i masiraju se. Dva meseca od operacije nosi se sportski grudnjak, nakon toga slobodno se mogu obavljati sve aktivnosti i bavljenje sportom.

Da li povećanje grudi stvara nemogućnost dojenja?

Preoporuka je da barem jednom godišnje, nakon povećanja grudi poseti plastični hirurg i uradi ultrazvučni pregled dojki. Da li će neka žena nakon operacije moći da doji ne zavisi od toga da li ima veštačke implatante ili ne. Implatant se stavlja ispod dojke ili prsnih mišića, on nije u žlezdanom tkviju dojke i nikako ne može uticati na proces dojenja. Stvaranje mleka i dojenja je drugi proces koji nema nikakve direktne veze sa implatantima. Vrlo mlade devojke i devojke koje nisu rađale povećavaju grudi, neke od njih kasnije nisu imale problem sa dojenjem.

Pročitajte još dosta zanimljivih tekstova na temu lepote koji će vam pomoći da vaš izgled dovedete do perfekcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *