Parfemi za nju i njega

Parfemi još od vremena Starog Egipta čine mali, ali važan detalj koji upotpunjuje izgled svake osobe. Naravno, prvi parfemi su se dosta razlikovali od današnjih: pre svega su se pravili od začinskog bilja i nisu sadržali alkohol. Zbog nešto komplikovanije ekstrakcije, kao što su mirisi iz cveća i alkohol su počeli da se koriste kao komponente parfema nešto kasnije. Zanimljivo je da je industrija parfema doživela svoj procvat u Italiji u 16. veku, a da je Francuska tek kasnije postala centar svetske proizvodnje, po čemu je i danas poznata.

Ranije, parfemi su bili veoma skupi, pa su na neki način predstavljali statusni simbol. I danas neki misle da su parfemi samo stvar statusa. Međutim, oni su mnogo više od toga: oni mogu opisati vaš karakter, stav prema životu i uticati na Vaš kompletan izgled. Zbog toga izbor idealnog parfema nije nimalo lak.

Ženski parfemi

Svaka žena koja vodi računa o svom izgledu trebalo bi da ima barem jedan parfem. Ne da bi mogla time da se hvali, već parfem zaista može uticati na samopouzdanje osobe koja ga nosi. I zato izdvojite dovoljno vremena da se posvetite odabiru idealnog parfema. Pretvorite biranje u uživanje, a ne u presiju. I ne dozvolite da neko sa strane svojim sugestijama utiče na Vaš izbor. Naravno, osobe koje se razumeju u parfeme  mogu pomoći da suzite izbor, ali ne zaboravite da je konačna odluka na Vama. Naime, dobri poznavaoci parfema će prema Vašem opisu mirisne note će predložiti neke parfeme koji bi možda bili odgovarajući. Međutim, izbor parfema je odraz Vašeg karaktera i zbog toga Vi najbolje znate koju biste mirisnu kombinaciju mogli samouvereno da nosite.        Neke od naših predloga ženskih parfema možete pronaći ovde. Ko zna, možda na osnovu ovih opisa nađete svoj idealni parfem.

Muški parfemi

Za razliku od žena, koje uglavnom imaju po više različitih parfema i zaista uživaju u njihovom odabiru, čini se da muškarcima ovo predstavlja dosadni deo, pa kupovinu parfema prepuštaju najčešće svojim lepšim polovinama. Ili jednostavnije, pronađu jedan parfem koji im odgovara, a zatim uvek kupuju isti. Međutim, pravi, moderan muškarac mora imati na umu da čovek vremenom sazreva, menja svoje stavove. A parfem treba da prati karakter osobe koja ga nosi. I zbog toga bi trebalo ipak znati da, ako ste kao adolescent odabrali jedan parfem, da Vam on najverovatnije neće odgovarati u zrelom dobu. A sa druge strane, duže korišćenje jedne mirisne mešavine sigurno će Vam dosaditi nakon određenog vremena. Ako Vas i dalje mrzi da odete u radnju i isprobavate nove mirisne note, možda će ovaj kratak katalog sa opisom parfema pomoći da izaberete idealan parfem za Vas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *