Novi trendovi u estetskoj medicini

Estetska medicina prešla je dug put od nečega što su sebi mogle da priušte samo poznate ličnosti, do danas, kada je dostupna svakome od nas i ima bezbroj varijacija i mogućnosti. Možemo da upravljamo celokupnim fizičkim izgledom, oblikom tela, crtama lica, pa čak i da prividno zaustavimo starenje. Tehnologije estetske medicine razvijaju se munjevitom brzinom, sa fokusom na pojednostavljivanju procedura i postizanjem savršenih rezultata i preciznosti. Upoznajmo se sa ovogodišnjim trendovima u estetskoj medicini.

Nove vrste filera

U svetu estetske medicine sve je popularniji razvoj novih filera, poput onog pod nazivom Profhilo, čija uloga je da menja karakteristike kože kako bi prikrio znakove starenja, a da pritom ne dodaje vidno neprirodni volumen licu. Ovaj filer deluje ciljano na tkivo u kome je prisutan nedostatak volumena (na nabore u koži, na primer) i poboljšava elastičnost kože u tom reonu. On podstiče razvoj kolagena i postaje sve popularniji jer postiže rezultate koji deluju prirodno.

4D Mapiranje

Brojne klinike koje se bave estetskom medicinom su poslednjih godina za svoje pacijente razvijale 3D modele koji služe da u potpunosti projektuju izgled koji pacijent može da očekuje nakon estetske korekcije. Ovo u mnogome poboljšava proces donošenja odluke da se ode pod kozmetički zahvat i smanjuje potencijalno razočarenje njegovim rezultatima. Ove godine, razvija se i 4D tehnologija projektovanja rezultata zahvata, kako bi se sve potencijalne izmene predstavile što preciznije.

Nanotehnologija

Kako estetska medicina teži što većoj preciznosti i što manje invazivnim zahvatima, i kod nas i u inostranstvu rastući je broj klinika koje koriste sofisticiranu nanotehnologiju. Sve je veći broj poliklinika u Beogradu koje idu u korak sa vremenom, razvojem ove industrije i novim trendovima na tržištu, i primenjuju nove metode u svojim zahvatima. Nanotehnologija je zasnovana na materijalima nano dimenzija, koje su milijarditi deo metra. To znači da se estetske procedure obavljaju sa nanometarskom preciznošću i na molekularnom nivou. Korišćenje nanotehnologije u kozmetičkoj medicini znači na primer stimulisanje zarastanja rana uticanjem direktno na RNK ćelija.

Zamena za botoks

Najavljuje se da će botoks, jedan od najkorišćenijih proizvoda za prikrivanje znakova starenja, biti zamenjen novim i kvalitetnijim supstancama. Jedna od njih. čije se lansiranje očekuje uskoro, je B-tip 2 toksin. Stručnjaci tvrde da će se ova supstanca aplicirati u značajno manjoj količini od botoksa, a da će njen uticaj na kožu biti dužeg veka.

Skriveni “fejslifting”

Takozvani privremeni skriveni fejslift jedan je od vodećih estetskih trendova 2019. godine. Odlikuje ga to što se, za razliku od potpunog fejslifta, ovaj tretman sprovodi pod lokalnom anestezijom, a zahvat se sprovodi ne direktno na licu, već ispod kose. Tako već sutradan, nakon liftinga, možete da odete na posao bez vidljivih ožiljaka i modrica od tretmana.

Preventivne injekcije

Eksperti iz estetske medicine tvrde da su pacijenti koji žele da zaustave tragove starenja na svojoj koži sve mlađi i mlađi. Pacijenti sve češće žele da svoje starenje zaustave unapred i zato raste popularnost injekcija koje stvaraju prevenciju od nastanka bora. Doktori ohrabruju ovo, jer je mnogo lakše raditi na prvim znakovima starenja nego korigovati već duboke bore kod starijih pacijenata. Zato se razvijaju i ubrizgavaju injekcije koje sprečavaju prevelike grčeve mišića lica, a samim tim i nastajanje bora.

Celokupan svet estetske medicine i korekcija okreće se ka tome da zahvati budu što manje agresivni i invazivni i da se smanji broj potrebnih procedura. Sa projektovanjem rezultata estetskih zahvata unapred, prošlo je vreme donošenja loših odluka i kajanja zbog estetske hirurgije, a sa razvojem novih supstanci, smanjuje se potreba da se botoks ubrizgava kontinuirano u procesu starenja.

Moglo bi se reći da je budućnost došla u sferu industrije lepote. Zato promišljeno donosite odluke i pametno birajte najsavremenije tehnologije i najkvalitetnije supstance, ukoliko odlučite da na ovaj način utičete na sopstveni fizički izgled.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *