Nova metoda za uklanjanje fleka sa lica

Fleke po licu, čiji je stručniji naziv hiperpigmentacija lica, predstavljaju uglavnom bezopasne tamne mrlje na koži koje se stvaraju usled različitih faktora, među kojima je najprisutnije dejstvo sunčevih zraka. Takođe, hiperpigmentacija lica može biti i posledica neadekvatne nege, povreda kože, starenja, genetike i drugih faktora. Međutim, dobra stvar je što ove promene na koži možete tretirati preparatima za uklanjanje fleka sa lica, a pojavila se i nova linija proizvoda sa antiaging efektima, a koju čine krema za fleke na licu, serum za fleke po licu i piling tupferi  sa kojima je depigmentacija kože zagarantovana!

Ukoliko su vam se pojave tamne fleke po licu različite veličine i oblika, a koje su u ravni sa kožom, ne treba da paničite, jer se najverovatnije radi o nagomilanom pigmentu melaninu koji nas štiti od štetnih UV zraka sunca i predstavlja našu prirodnu barijeru na koži. Ova promena naziva se hiperpigmentacija lica, ali može da se javi i na drugim delovima tela koji su najizloženiji sunčevim zracima. Fleke po licu češće su kod žena (i to starije dobi, s obzirom da je i starenje jedan od uzročnika) nego kod muškaraca, ali ovo nije pravilo – hiperpigmentacija lica i generalno kože može da se pojavi kod svih ljudi, bez obzira na pol, uzrast i rasu. Ipak, podložnije ovim promenama su žene u menopauzi, trudnoći, nakon porođaja i drugih hormonskih promena, osobe koje su imale povrede i upale na koži, a pojedinci imaju i genetske predispozicije, pa su shodno faktorima nastanka najčešći sledeći tipovi hiperpigmentacija lica:

 • Lentigo ili drugim rečima staračke/sunčeve pege – predstavljaju fleke po licu nastale nakon preteranog sunčanja na suncu ili u solarijumima,
 • Melazma ili kloazma takođe se povezuju sa prekomernim izlaganjem sunčevim zracima, uz dodatni faktor različitih vidova hormonskog disbalansa,
 • Postupalna hiperpigmentacija lica – nastaje kao posledica povreda ili upalnih procesa kože, poput opekotina, akni, psorijaze i slično, a usled izlaganja suncu – ove fleke po licu postaju vidljivije.

Kako efikasno izvršiti uklanjanje fleka sa lica?

Depigmentacija kože kod nekih ljudi dolazi prirodnim putem odnosno samostalnim povlačenjem mrlja nakon određenog perioda, mada je češći slučaj da se hiperpigmentacija lica mora tretirati određenim kozmetičkim tretmanima kao što su hemijski piling, lasersko uklanjanje fleka sa lica ili proizvodima namenjenim za posvetljivanje. 

Do sada su krema za fleke na licu i drugi slični proizvodi za uklanjanje fleka sa lica uglavnom sadržali sastojke koji su namenjeni skoro samo za izbeljivanje, pa je depigmentacija kože bila jedino što ste mogli dobiti njihovom upotrebom. Međutim, kako su uglavnom starije žene „na meti“, njima je potrebna dodatna nega i antiaging dejstvo, te je kompanija Cantabria Labs misleći na to razvila novu liniju, koja osim za kontrolu pigmenata sadrži i supstance koje deluju u borbi protiv starenja kože. Reč je o moćnoj, ali nežnoj liniji pod imenom Neoretin® Discrom Control koju čine sledeći roizvodi:

 • Neoretin® gelcream je inovativna dnevna antiaging gel krema za fleke na licu koja se jednostavno nanosi, brzo upija, a depigmentacija kože obezbeđena je uz istovremenu zaštitu od UVA/UVB i HEV zračenja. Može se koristiti samostalno kao krema za fleke na licu i zaštitu, ili uz tretmane za hiperpigmentaciju i kod fotoosetljive terapije;
 • Neoretin® serum predstavlja dnevni i noćni antiaging booster brzoupijajuć serum za izbeljivanje. Ovaj koncentrovani fluid obezbeđuje antiaging dejstvo uz optimalnu kontrolu pigmenata, te je depigmentacija kože siguran efekat. Nakon dnevnog nanošenja seruma, potrebna vam je dodatna zaštita od sunca koju će vam pružiti preparati Heliocare 360˚ SPF 50+ ili oralna zaštita od sunca, dok noću serum možete koristiti samostalno, ali za najbolje efekte kombinujte ga uz antiaging pigment tj.
 • Neoretin® pigment peel pads – ovaj inovatnivni proizvod sadrži 6 hrapavih tupfera koji obezbeđuju uklanjanje izumrlih ćelija sa kože, što je bitno za ujednačavanje tena, zatim obnovu i izbeljivanje kože. Depigmentacija kože uz pomoć ovih tupfera radi se jedanput nedeljno, samostalno ili uz Neoretin®serum, kao što smo već pomenuli.

Ako spadate u osobe koje imaju veće predispoziciju da se u nekom periodu pojave fleke po licu, predlažemo vam da delujete preventivno i klonite se preteranog izlaganja sunčevim zracima bez zaštite. Međutim, ako niste na vreme reagovali i koži obezbedili adekvatnu negu, Neoretin®DC linija učiniće da se na brz i efikasan način rešite ovog estetskog problema.

MSF Pharm firma, ekskluzivni distributer Neoretin® DC proizvoda za uklanjanje fleka sa lica koji su klinički testirani, potvrdila je njihovu efikasnost kod svih tipova kože i nivoa hiperpigmentacija. Još jednom da sumiramo koje su sve blagodeti korišćenja Neoretin®DC proizvoda:

 • Uklanjanje fleka sa lica,
 • Antiaging efekti odnosno smanjenje bora na licu,
 • Obnavljanje kože,
 • Poboljšanje teksture kože,
 • Ujednačavanje tena.

Sve ovo obezbeđeno je kombinacijom RetinSphere® tehnologije i Whitening Booster® sistema sa moćnim aktivnim sastojcima za izbeljivanje među kojima su niacinamid, kodžik kiselina i peptidi za posvetljivanje. Ovi sastojci zajedno utiču na svaku fazu nastanka i nagomilavanja melanina i time pružaju optimalnu kontrolu pigmenata uz dejstvo protiv znakova starenja. Na vama ostaje da ih isprobate i uverite se u njihovu efikasnost!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *