Najčešće dileme povezane sa podizanjem grudi

Kada su u pitanju operacije, bez obzira na to koji deo tela se operiše i iz kog razloga, dileme su njihov sastavni deo. Dileme ne pripadaju samo pacijentima, već i lekarima koji rade na njima.

Međutim, sve one se daleko više pojavljuju u trenucima kada se operacije tiču nekih estetskih promena koje se izvršavaju upravi radi lepšeg, radi željenog izgleda. Estetski zahvati izazivaju dileme kod mnogih, ali najviše kod onih koji im se podvrgavaju, zbog čega smo i odlučili da vidimo koje su to najčešće dileme koje se vezuju za podizanje grudi. Naravno, dilema u vezi sa ovim estetskim zahvatom postoji u ogromnom broju, i to ne samo zbog toga što se radi o operaciji, već što se njom postiže jedna ozbiljna promena na telu, međutim, ove dileme su često one koje je potrebno rešiti kako bi se na kraju došlo do pozitivnih i odličnih rezultata.

Zašto se odlučiti na podizanje grudi?

Jedna od glavnih dilema jesu razlozi i sama odluka, a to je ujedno i opravdavajuća dilema. Dok se jedni odlučuju na korak povećanja grudi zbog drugih, jedni se odlučuju da sebi prekrate psihičke „muke“ koje utiču na manjak samopouzdanja i sigurnosti, neki imaju sasvim druge razloga, ovo je dilema kojoj postupno i „bistre“ glave treba naći kraj. Samo jasan, konkretan i sasvim istinit razlog, koji pred sobom možete da kažete bez ikakvog skrivanja i nelagodnosti, jeste razlog koji dovodi do ispravne odluke, te rešenja dileme, da li je povećanje grudi zaista potrebno ili ne.

Da li cena povećanja grudi znači i kvalitet?

Jedna od najčešćih dilema tiče se i toga da li kod povećanja grudi ima smisla i značaja ona stara poslovica „plati, pa se klati“. Većina će u ovom smislu biti mišljenja da što skuplje platite operaciju povećanja grudi, to ćete bolje i proći, jer visina cene znači i kvalitet. Međutim, ovde je potrebno razgraničiti dve cene.

Često će cena kvalitetnog silikona, odnosno implanta koji se ugrađuje biti veća u odnosu na neke druge postojeće implante na tržištu, ali, cena celokupne usluge ove operacije, od preoperativnog, operativnog i postoperativnog toka, neće ujedno i označavati kvalitet rada doktora i njegovog tima, te njihove stručnosti. Zato je potrebno da se dobro pripremite, informišete, raspitate o svim dostupnim klinikama, te da uz dobre, proverene informacije i savete donesete konačnu odluku.

Veličina implanta za podizanje grudi

Još jedna od najčešćih dilema kod povećanja grudi jeste to koji i kakav implant ugraditi. Žene uglavnom imaju viziju o tome kako bi njihove grudi trebalo da izgledaju, kakvu poziciju da zauzimaju, koliko podignute bi trebalo da budu i koje veličine, međutim, sve to ne bi trebalo da se radi isključivo prema toj zamisli. Doktori su uvek tu da posavetuju šta je to što bi išlo uz vašu konstituciju tela, šta je to što bi i dalje izgledalo sasvim prirodno i pored postavljanja implanta, a to je ujedno cilj kojem bi trebalo da teži svaka ženska osoba koja se odluči na povećanje grudi. Tek kada čujete savete i predloge lekara, te zajedno u obzir uzmete svoju viziju i želje sa predlozima, dobićete kraj dileme, odnosno, najbolju veličinu i oblik implanta koji će vam povećati grudi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *