Modni trendovi 2021: Šta je IN, a šta OUT

Modni trendovi su izuzetno promenljiva kategorija i svake sezone smo iznova jednako radoznali u vezi sa novitetima na modnoj sceni. Snažan upliv socijalnih medija i modernih tehnologija u našu svakodnevicu nam pruža mogućnost da aktivno pratimo i budemo deo dešavanja na ovom polju. Godina 2021. na planu mode predstavlja odgovor na različite potrebe pojedinaca. S jedne strane, ove sezone se još uvek nosimo sa izazovima nove normalnosti i životnog stila nametnutog u toku protekle godine, a koji je imao upečatljiv odjek na modne odabire većine. S druge strane, iz istog razloga nas u ovoj godini očekuju smelija rešenja za one koji su željni glamura i boja.

Pastelne boje i ležerni krojevi

Stil odevanja koji je bio prisutan i u toku prethodnih sezona, ali čija popularnost ne opada ni u 2021. godini, su jednostavniji komadi pastelnih boja. Udobnost i elegancija koja odlikuje ovakvu garderobu je dobar izbor za sve koji su u modnoj ležernosti protekle sezone prepoznali svoju zonu komfora. S druge strane, paleta pastelnih boja daje dozu izvesne otmenosti gotovo svakoj kombinaciji i evidentno je da će se ove godine mnogi opredeljivati za ove nijanse.

Neonske boje i statement komadi

Kao protivteža pastelnim nijansama modna scena će ove godine ponuditi i jarke boje. Čini se da je najinteresantnije osveženje neonska nijansa pink boje, dok se ostatku neon palete ne predviđa naročito intenzivno prisustvo. Upečatljiva je takođe i takozvana bubblegum pink. Nailazićemo na pink aksesoare, bluze i pantalone u ovoj boji, u kombinaciji sa svedenijim komadima. Među ponuđenim smelijim krojevima možemo istaći bluze sa puf-rukavima. Ujedno i romantični i zabavni, puf-rukavi su sjajan dodatak svakom garderoberu, koji može svaku kombinaciju učiniti jedinstvenom.

Sportska garderoba i street style

Društvene mreže su značajno doprinele popularnosti takozvanog street style-a, koji tokom protekle i ove godine sve više nudi sportske komade kao modno rešenje. Sve češće viđamo ležerne kombinacije upotpunjene modernim kačketima, koji doprinose kako dobrom izgledu tako i funkcionalnosti. Trenerke takođe dobijaju na popularnosti, te se ove godine iznova budi gotovo zaboravljeni trend trenerki u kompletu, koji je bio aktuelan početkom veka. Ovo je odlična vest za sve one koji žele da budu u toku sa trendovima, ali se nerado odriču udobnosti.

Neizostavni jeans

Jasno je da ni 2021. godine farmerke neće izgubiti na važnosti, ali se u domenu jeans-a može govoriti o eventualnim promenama. Skinny jeans svakako ne možemo potpuno isključiti, ali ovaj model farmerica polako dobija etiketu out komada. Isto važi i za jeggings i jogger farmerke, koje definitivno ostaju iza nas. Status hit modela dobijaju takozvane loose fit farmerice, koje su ležerne i udobne, a odlično se uklapaju i sa elegantnijim komadima. Visoki struk i dalje dominira, a dobija na popularnosti i među muškom populacijom.

Floralni dezeni i povratak bele

Sve nas zanima sudbina floralnog dezena, koji je već zaista dugo prisutan kao jedan od vodećih trendova. Sjajna je vest da je svaka odluka da kupite komad odeće cvetnog dezena još uvek jednako dobra kao i prethodnih sezona. Cvetni dezen ne namerava da napusti modnu scenu i ove godine će Vam biti na raspolaganju brojni načini da ga nosite i uklopite u svoj outfit. Nalazićete ga na različitim materijalima, a može biti out samo na poliesteru. S druge strane, proleće će uz floralni dezen obeležiti i belo pletivo, a leto beli pamuk. Odličan predlog za obnavljanje garderobera su oversized beli pleteni dzemper i komotna bela košulja-haljina.

Neformalna formalna garderoba

Kao što smo već istakli, protekla godina je prebacila fokus na manje formalnu odeću i ležernije kombinacije. Takav odnos prema odevanju se preslikava na 2021. godinu, ali nisu potpuno isključeni komadi namenjeni izlasku iz zone komfora. U domenu poslovne garderobe, ova sezona nudi varijantu ležerne poslovne odeće. Odlikuju je komotniji krojevi i prijatni materijali, a komadi kao što su strukirane pantalone sa širokim nogavicama su, uz to što su udobni, i veoma šik.

 

Godina 2021. je na planu modnih trendova više no dinamična. Ona se trudi da odgovori na naše potrebe i ujedno održi visoke estetske kriterijume, koje novo doba sa novim odnosom prema modnim trendovima zahteva. U potrazi za odevnim kombinacijama ove sezone pre svega uzmite u obzir svoj lični stil, a onda razmotrite rešenja koja ona nudi i sigurno nećete biti razočarani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *