Loša iskustva sa trajnom šminkom

U potrazi za najlepšom varijantom sebe, mnogi su se podvrgli nekoj od tehnika kojom se postiže trajna šminka, a jedna od čestih intervencija ulepšavanja u poslednje vreme je iscrtavanje obrva microblading metodom. Međutim, ukoliko se niste raspitali na vreme o salonu u kome ćete uraditi vaše japanske obrve, o njihovoj stručnosti i iskustvu, može vam se desiti da dobijete rezultat kakav niste očekivali. Ili ste jedna od onih osoba koja prati trendove, pa ste tetovirali obrve koje sada nisu u modi i sada biste voleli da ih uklonite.

Srećom, u nekim salonima postoji pravo rešenje za vas, to je 2u1 tretman – skidanje japanskih obrva ili prethodne tetovaže i mikroblading obrva kojim dobijate potpuno nove prirodne obrve koje pristaju vašem licu, i po mnogo povoljnijoj ceni uradite uklanjanje loše trajne šminke. Ukoliko izaberete kvalitetan salon sa profesionalnim osobljem, oni će učiniti da se ponovo osećate lepo u svojoj koži.

Make up brush

Lasersko uklanjanje trajne šminke

U nekim slučajevima kada iscrtavanje obrva nije ispalo baš kako treba, kada su obrve bleđe, ili nisu potpuno simetrične, kada su greške manje, moguće je uraditi samo korekciju obrva. Međutim, ponekad je neophodno da se vaša loša tetovaža potpuno ukloni i umesto nje ponovo uradi mikroblading obrva. Uklanjanje trajne šminke se radi laserom, i sa samo 3 prelaza vaša trajna šminka će biti sve bleđa i bleđa, dok se pigment potpuno ne izvuče iz kože. Posle toga će stručni kozmetičar na tom mestu da uradi novo iscrtavanje obrva, koje će biti potpuno prilagođeno vašem tenu, obliku lica i svaka dlačica će biti iscrtana u smeru u kom rastu vaše prirodne obrve.

Kako izgleda mikroblading obrva u našem salonu

Pre nego što dobijete vaše savršene japanske obrve, neophodno je da se konsultujete sa kozmetičarem koji će prvo utvrditi da li je ovo pravo rešenje za vas. Ukoliko ste:

  • trudni ili dojite,
  • imate srčano oboljenje,
  • imate gljivičnio oboljenje,
  • u slučaju onkoloških, hroničnih ili autoimunih bolesti,
  • imate akutnu fazu herpesa,
  • ili ste se podvrgli fotosenzitivnom tretmanu,
  • ako imate saboreični dermatitis u predelu obrva,
  • ukoliko vam je koža pod upalom,
  • ili ste osoba koja ima problema sa kaleoidama;

nažalost, mikroblading obrva ćete morati da odložite dok se problem ne sanira ako je to moguće.

Skidanje sminke

Nakon ovoga slede merenja šestarom vaših proporcija lica, jer svakom klijentu se pristupa individualno, kako bi se vaše japanske obrve potpuno uskladile i dobile što prirodniji izgled.

Kada su gotove sve pripreme i kada je utvrđeno kakav oblik i boja obrva je pravi za vas, pristupa se samom iscrtavanju. Iscrtavanje obrva se vrši specijalnim oštrim mikronoževima, zbog kojih je ova tehnika i dobila naziv mikroblading obrva, koji plitko zasecaju kožu i na taj način unose pigment koji je potpuno hipoalergijski. Microblading obrva spada u semitetovaže koje vremenom blede, ali uz odgovarajuću negu i korekciju mogu da traju koliko god vi želite. Crta se dlačica po dlačica u pravcu prirodnog rasta vaših obrva, čime se postiže popunjavanje obrva i otklanjanje nedostataka, za što prirodniji i savršeniji izgled vašeg lica.

Nega nakon samog tretmana podrazumeva ispiranje obrva vodom, mazanje posebne kreme na obrve, potrebno je kloniti se sunca, izbegavati odlazak u teretanu i na bazen, kao i kupanje u slanoj vodi, jer sve ovo može biti štetno na konačni rezultat. Posle dve – tri nedelje, odlazite na prvu kontrolu gde se kontroliše boja i oblik vaših japanskih obrva, i ukoliko je potrebno vrši se korekcija koja ulazi u cenu tretmana. Posle ovoga, da bi vaše obrve uvek bile negovane i lepe potrebno je da jednom godišnje idete u salon na osvežavanje boje.

Sve detaljnije informacije o samom tretmanu možete dobiti ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *