Koji aparati su vam potrebni za sređeno telo?

Uprkos činjenici da izgled nije sve, on ipak puno govori o tebi. Opšta vizuelna sređenost je ona koja u prvim trenucima privlači pažnju okoline i vašeg sagovornika. Lepota i zdravlje nam takođe povećavaju samopouzdanje prilikom svakodnevnih iskušenja, pa je zato važno da im posvetimo malo više pažnje. To možemo da učinimo izborom pravih aparata za ličnu negu. Ako niste sigurni koji dodatak za ličnu negu da izaberete, u daljem tekstu vam predstavljamo neke opcije sa svojim prednostima i manama.

Brijač ili depilator?

Ako želite glatku i nežnu kožu, na tržištu postoji veliki izbor proizvoda za depilaciju među kojima je jako teško izabrati pravi. Svaki ima svoje prednosti, kao i mane. Naravno, za izbor pravog je neophodno i lično testiranje, koje će pokazati šta je nabolje za vašu kožu. Brijači i depilatori su jedni od najčešćih sredstava za uklanjanje dlačica. Razlika između njih je u činjenici da brijači seku dlačice, dok ih depilator čupa, što čini kožu nežnom duže vreme.

Većina ljudi danas koristi uglavnom ručne brijače koji su najzgodniji i najjednostavniji za upotrebu, ali se razvijaju i nove tehnike među proizvodima za ličnu negu, koji donose još bolje i efikasnije metode za uklanjanje dlačica. Jedna od njih je i epilacija, čija se prednost ogleda u tome, što uklanjaju dlaku sa svojim korenom što sprečava ponovni rast dlake. Pored dugotrajnosti, prednost epilacije je i u tanjim i ređim dlačicama, što se uglavnom primećuje dugotrajnom upotrebom. U današnje vreme sve popularniji postaju IPL epilatori, koji prilikom uklanjanja dlačica koriste intenzivno svetlo koje putuje do korena dlake, tretira ih čime ih uništava i sprečava dalji rast.

Ako želite savet iz prve ruke, možete da pogledate test jednog od najpopularnijih IPL odstranjivača dlačica: http://www.tech-lifestyle.com/jun-2016/test-philips-lumea-ipl-sc199500-zgodni-zenski-saputnik/

Ne samo žene, već su i muškarci često suočeni sa biranjem pravog aparata za brijanje. Električni, na baterije ili brijači za jednokratnu upotrebu – izbor je veliki. Problem koji se javlja kod muškaraca je prvenstveno iritirana koža, pa je zbog toga izbor još važniji. Izbor pravog brijača nije važan samo za one koji se kunu u sveže obijano lice, već i one koji imaju bradu, jer im takođe treba kvalitetan brijač, odnosno trimer za dlačice koji će im negovati lice.

Lepota zdravje

Frizerski salon kod kuće

Ako i tebe pritiska vreme, ali ipak želiš lepu frizuru možeš da pronađeš široku ponudu među aparatima za negu, s kojim možete da izgledate kao da ste izašli iz frizerskog salona. Žene među uređajima za negu kose najčešće koriste prese za kosu ili fenove. Međutim, kod muškaraca se najviše koriste trimeri za kosu. Trimeri za kosu su jednostavni za upotrebu i održavanje, ali to ne mora da znači da ne treba da budete pažljivi kada ih koristite. Ukoliko vam treba savet kako ošišati, odnosno obrijati glavu, u nastavku vas očekuje detaljan opis postupka:

Ženama je za sređivanje frizure potreban i odličan fen za kosu, kao i neka presa za oblikovanje kose. Za divne i bujne kovrdže potrebno je koristiti odličan figaro. Međutim, ukoliko želite ranu kosu potrebno je da kupite presu za ravnanje kose. Danas, među proizvodima za negu postoje i kompleti za oblikovanje kose koji vam nude i funkciju pravljenja mini vala, kao i ravnanja kose.

Čak i prilikom kupovine fena za kosu morate obratiti pažnju na neke funkcije. Ne zanemarujte dužinu strujnog kabla, jer se može lako dogoditi da bude prekratak i da vas ograničava prilikom oblikovanja frizure. Za još bolji efekat, priuštite sebi fen za kosu koji omogućava i sušenje hladnim vazduhom ili sušenje jonima da bi se obezbedilo da kosa ne bude naelektrisana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *