Kako se šminkati leti | Savršen mejkap za vrele letnje dane

Ove godine proleća praktično nije ni bilo, već smo iz perioda kiša i tmurnog vremena direktno prešli na letnje žege i visoke temperature. Ipak, zvanično leto nije ni stiglo, ali ako se po jutru dan poznaje, ove godine očekuje nas mnogo sunca i vreline.

U skladu sa tim, nameće se i pitanje kako da vam šminka po ovakvom vremenu izgleda perfektno? Odgovor je – moraćete da se prilagodite! Temperature iznad 30 stepeni sa sobom nose puno znojenja, što će svaki savršeni mejkap razmazati i učiniti da izgleda loše i neuredno. Iako bi najbolje bilo da šminkanje ostavimo za neke hladnije mesece, to naravno neće biti moguće. Neke situacije jednostavno zahtevaju nošenje šminke i teško da ćemo moći da ih izbegnemo. Za te momente obavezno primenite neke od ovih saveta, što će vam obezbediti da vaša šminka što duže ostane na svom mestu bez nekih preteranih promena.

Šminka za posebne prilike

Tokom proleća i leta aktuelne su različite vrste proslava, a najčešće su to svadbe i devojačke večeri. Ne treba puno da vam objašnjavamo da upravo ova dešavanja zahtevaju upečatljivu i slojevitu šminku i da je baš tada neophodno da ona bude nepromenjena tokom celog dana. To podrazumeva da ćete na licu imati sve od pudera, preko rumenila i senke, pa do ajlajnera i maskare. U tim situacijama, od najveće je važnosti da odaberete dobar fiksator za šminku. Iako nije svemoćan, fiksator će poprilično produžiti trajanje vašeg mejkapa i na površini lica stvoriti finu satensku prevlaku koja će smanjiti njegovo prosijavanje. Pored toga, sa sobom na proslavu ponesite i matirajuće papiriće, koji će, kada se stvori suvišan sjaj, taj problem rešiti u sekundi.

Šminka za noćne izlaske

Noćni izlasci takođe predstavljaju izazov kada je letnja šminka u pitanju. Provod koji nude klubovi i kafane obično podrazumeva i celovečernje plesanje, što takođe nije prijatelj vašeg mejkapa. Kada se sređujete za provod, obavezno pre šminkanja dobro pripremite lice, tako što ćete uraditi piling i naneti odgovarajuću kremu za hidrataciju. Nakon što se ona potpuno upije, obavezan korak biće nanošenje prajmera – našeg malog saveznika za savršenu šminku. Samo mala količina ovog preparata učiniće da se šminka bude dugotrajnija i da duži vremenski period ostane na svom mestu. Dobar savet je i da u provod sa sobom ponesete sve one proizvode koji će vam biti potrebni za popravku šminke. Dakle, ne krećite u izlazak ako u svoju torbicu niste stavili ruž za usne, puder u kamenu i rumenilo.

Šminka za svaki dan

Ipak, najčešće su nam potrebni saveti za šminku koju ćemo nositi tokom dana. Tu se podrazumeva šminka za odlazak na posao, kao i ona rezervisana za druženje sa prijateljima. Restorani i kafići na kojima ćete se sastajati zaista ne zahtevaju glamurozan mejkap, ali svakako je potrebno da nanesete najosnovnije proizvode za svež i odmoran izgled. Dovoljno je naneti samo malo korektora na regiju oko očiju i momentalno ćete izgledati lepše. Umesto teških pudera, koji se gotovo tope sa lica na vrućini, birajte laganije BB kreme koje će prikriti nedostatke i ujednačiti ten, a neće stvarati osećaj težine. Vodootporna maskara još jedan je trik koji dobro prolazi, jer se ona neće preslikati na vaše gornje kapke ukoliko se oznojite od vrućine. Na sve to dodajte i malo pudera za setovanje na kritičnim regijama i bićete zadovoljni svojom šminkom tokom celog dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *