Kako se rešiti pomorandžine kore?

Celulit predstavlja vrstu masti, odnosno, vrstu potkožnog masnog tkiva. Stvara se u predelu između mišića i vlakana koji spajaju kožu sa mišićem.

Kad se stvori više masnih ćelija one guraju kožu i izazivaju spuštanje vlakana. Tako koža dobija izgled pomorandžine kore. Celulit može da se pojavi svugde na telu, ali se najčešće nalazi u predelu oko bokova i butina. Na ovim mestima na našem telu se stvara celulit zato što na njima ima najviše masti. Pojava celulita je u velikoj meri uslovljena genetikom.

Kod koga se pojavljuje celulit?

Celulit mogu da imaju svi, neovisno od pola, godina i telesne težine. Od celulita pate više žene nego muškarci. Sklone su mu i devojčice već posle pubertea, mada starije žene lakše dobijaju celulit zato što im je koža tanja.

Celulit nemaju samo gojazne osobe, već ga mogu imati i osobe koje su mršave i nemaju problem sa težinom. Osobe koje imaju višak kilograma mogu da utiču na smanjenje celulita skidanjem kilograma.

Da li celulit može da se ukloni?

Većina žena se pita kako ukloniti celulit brzo. Istina je da celulit ne može u potpunosti da bude uklonjen, ali može da se smanji. Postoje fizičke vežbe kojima može da se utiče na smanjenje celulita i zatezanje kože. Ukoliko neko ima previše kilograma, smanjenjem težine može da utiče na to da u svom organizmu smanji ćelije masti i tako smanji ukupnu količiniu masti u svom telu. Za smanjenje celulita postoje tačno određene vežbe.

Smatra se da kreme i anticelulit masaže imaju dobar marketinški efekat ali ne i efekat skidanja celulita. Dosta doktora u poslednje vreme se slaže sa tim da ekstermni potezi kao što je liposukcija ne utiču na smanjenje celulita. Zato uštedite novac i potrošite ga na redovno vežbanje.

Vežbanjem do smanjenja celulita

Ukoliko imate višak kilograma i celulit, najbolji način da se rešite i kilogrma i celulita su vežbe snage.  Vežbanjem formirate snažne mišiće koji će vašu kožu činiti zategnutom. Vežbanjem se mišično vlakno zateže i ne dozvoljava prodor masti i stvaranje celulita. Što se mišići više jačaju, masti se više sagorevaju, što znači da nema masti koje bi proizvodile celulit.

Anticelulit tretmani

Postoje mnogi anticelulit tretmani, i ako se neko odluči da radi bilo koji od njih, potrebno je da se obrati profesionalnoj usluzi. Postoje manje ili više invazivni anticelulit tretmani.

Anticelulit masaža

Anticelulit masaža je jedna od manje invazivnih tehnika za uklanjanje celulita. Rade se masaže koje utiču na gornji sloj kože i aktiviraju limfni sistem ili masaže koje stimulišu vezivno tkivo.

Anticelulit masažom se poboljšava limfna drenaža, povećava cirkulacija, odvodi se višak tečnosti i eleminišu masne naslage.

Kavitacija

Za razliku od anticelulit masaže kavitacija je invazivna metoda. Kod ove antcelulit tehnike se koriste niske frekvencije ultrazvuka da bi se uništile masne ćelije. Ultrazvučni talasi prodiru duboko u kožu I utiču na masne ćelija. Posle kavitacije se preporučije unošenje dosta tečnosti kako bi se pomoglo organizmu da eliminiše tretirane masti.

Mezoterapija i mezoporacija

Mezoterapijom se ulazi u srednji sloj kože (mezoderm) i u njega se ubacuje određen koktel pomoću iglica. Mezoporacija je mezoterapija bez iglica. Ovaj anticelulit tretman se zasniva na elektroporaciji  i elektroosmozi koje omogućavaju ulazak hranljivih materija duboko u kožu.

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vas interesovati i:

Detoksikacija organizma uz pomoć zelenog soka od žita

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *