Kako pravilno negovati kožu lica i tela?

U mladosti retko ko vodi računa o tome da koristi različita mleka za telo, zatim kreme za lice i slične preparate, koji utiču na kvalitet kože. Ali kada dođu već u treću ili četvrtu, pa i u petu deceniju života i te kako dobro znaju koliko je važno koristiti redovno adekvatnu kremu za lice i losion, odnosno mleko za telo. 

Pravilna nega kože

Ukoliko zatražite mišljenje dermatologa, oni će vam vrlo verovatno reći da je pravilna nega kože izuzetno značajno od najranijeg perioda. 

Naravno da mlade devojke ne bi trebalo da obilato koriste kreme za lice, ali mleka za tela koja odgovaraju njihovom tipu kože svakako su poželjna. Ne samo „Nivea“, nego i „Bioderma“, ali i „L’oreal“ i ostale kompanije, koje imaju i te kako kvalitetnu ponudu mleka za tela i krema za lice, koja su prilagođena različitim tipovima kože. 

Obično se na tržištu mogu naći i mleka za telo i kreme za lice koje su namenjene izuzetno suvoj, odnosno atopično osetljivoj koži, zatim normalnoj i kombinovanoj, to jest masnoj. A u zavisnosti od kompanije koja proizvodi konkretnu kremu za lice ili mleko za telo će zavisiti i da li postoje proizvodi koji su fokusirani na tačno određeni tip kože. 

Već pomenuta „Bioderma“ se može pohvaliti čak i onim preparatima, koji imaju uticaja na brzu zaustavljanje svraba i istovremeno obnavljanje kože, a većina njihovih proizvoda je usmerena na problematičnu kožu. 

Da li su kreme za lice svima neophodne?

U principu je najbolje zatražiti preporuku od stručnjaka o tome koja krema za lice je poželjna, prosto zato što sve zavisi od tipa kože, a neosporna je činjenica da na tržištu postoji zaista mnogo preparata. Baš zato nije tako jednostavno odlučiti se da li je bolje koristiti „Nivea“ kremu za lice ili „L’oreal“, „Bioderma“, odnosno običnu apotekarsku kremu ili neku drugu. 

U većini slučajeva dermatolozi ne preporučuju korišćenje namenskih krema za lice u ranijem periodu života, ali već posle tridesete godine bi svakako trebalo da posebno devojke počnu da vode računa o nezi tog dela tela.

Međutim, ako pomislite da je sasvim dovoljno da stavite „Garnier“, „L’oreal“, „Nivea“, „Bioderma“ ili bilo koju drugu kremu za lice i da će vaša koža bi ti zdrava, prevarili ste se. Svakako je potrebno je takođe redovno raditi i piling. A na koji način ćete to učiniti, u velikoj meri zavisi od toga kakav je tip vaše kože lica. Upravo zato i jeste važno najpre se posavetovati sa stručnim licem, pa ćete na osnovu njegovog saveta moći da odlučite da li je u vašem slučaju najbolje da koristite običnu apotekarsku kremu ili možda onu koju proizvode firme „L’oreal“, „Bioderma“, „Nivea“ ili bilo koja druga. 

Nije isti slučaj sa mlekom za telo

A možda će nekome to čak i zvučati čudno, ali savremene devojke i te kako vode računa o kvalitetu svoje kože. Baš zato i ne čudi što već od ranog perioda života počinju da koriste i mleka za telo.

Posebno ukoliko je u pitanju osoba koja ima osetljivu kožu. Na svu sreću, danas se na tržištu mogu naći i preparati koji su namenjeni upravo nezi osetljive kože.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *