Kako postići prirodan efekat podmlađivanja uz pomoć hijaluronskih filera

Starenje je nezaobilazan biološki proces sa kojim se suočava svako od nas. Njegova brzina i tok zavise od mnogobrojnih faktora, a najdominantniji su svakako genetski, stil života i svakodnevne navike, kao i spoljni uticaji kojima smo izloženi. Svesni smo činjenice da starenje ne možemo da zaustavimo, ali zato postoje efikasni načini za njegovo usporavanje. Koža lica je područje koje je najviše izloženo spoljnim uticajima, pa su promene na njoj i najvidljivije. 

Zahvaljujući napretku moderne medicine i tehnologije, danas postoje neinvazivni estetski tretmani koji mogu uspešno ukloniti vidljive znake starenja i vašoj koži vratiti mladalački sjaj. Hijaluronski fileri su zbog svojih mnogobrojnih benefita postali jedna od najpopularnijih metoda kojom efikasno možete usporiti proces starenja i osvežiti vašu kožu. 

Osnovne karakteristike hijaluronskih filera

Ova vrsta dermalnih filera u svom sastavu sadrži hijaluronsku kiselinu čija osnovna funkcija jeste vezivanje molekula vode, što omogućava održavanje volumena tkiva. Hijaluron se prirodno nalazi u našoj koži i zaslužan je za njeno hidriranje, te samim tim i doprinosi njenoj zategnutosti. Znamo da s godinama količina hijalurona u našem organizmu znatno opada, a kao rezultat imamo učestale probleme sa kožom, kao što su suvoća, crvenilo, ispucalost, kao i pojavu neželjenih bora. Aplikovanjem ovih filera, koža ponovo dobija na punoći, a bore postaju manje vidljive. 

Podmlađivanje kao najdominantniji tretman

Iako hijaluronski fileri imaju veoma široku primenu u medicini, značajno mesto pronašli su u domenu estetike i postali izbor broj jedan kada je reč o metodama podmlađivanja. Prvi znaci starenja nastupaju već nakon 25. godine, kada količina hijalurona počinje da opada i kada se javljaju prvi problemi sa suvoćom kože i druge neželjene pojave. U tim trenucima bivamo suočeni sa manjkom samopouzdanja i često se javlja nezadovoljstvo sopstvenim izgledom zbog promena koje se odvijaju. Zahvaljujući brzim rezultatima i prirodnom efektu, neinvazivno podmlađivanje lica hijaluronskim filerima predstavlja idealno rešenje za sve one koji žele da stanu na put starenju. Uspešno se tretiraju podočnjaci, jagodice, usne i uklanjaju nazolabijalne bore, što ujedno i jesu područja sa najvidljivijim promenama usled procesa starenja. 

Kada je najpogodnije početi sa tretmanima?

Vreme za otpočinjanje sa tretmanima podmlađivanja nije univerzalno i isto za sve potencijalne kandidate. Estetske metode podmlađivanja razmotrićete tek nakon što uočite prve znake starenja na vašoj koži, uz obaveznu konsultaciju sa stručnim licem. Ipak, prema statističkim podacima, tridesete godine jesu period kada se dešavaju određene promene na koži i pojavljuju prve bore. Pravovremenom reakcijom možete ukloniti probleme sa nedostatkom hidiriranosti i svežine kože, a povremeno je potrebno ponoviti proceduru kako biste održali mladalački izgled i sprečili pojavu novih neželjenih linija. 

Close up of beautician in white rubber gloves doing injection in lips for young beautiful woman. Concept of process augmentation and improvement lips in professional salon.

Kako izgleda procedura?

Prvi korak je svakako detaljan pregled stručnog lica, tokom čega se određuje željeno mesto korekcije, kao i količina potrebnog hijalurona. Tada će vas lekar uputiti u sve korake same procedure, nakon čega sleduje nanošenje posebnog anestetika na područje koje se tretira, kako bi se izbegli eventulni bolovi i neprijatnosti tokom tretmana. Hijaluron se ubrizgava pomoću tanke igle, a trajanje celokupnog procesa iznosi svega od deset do dvadeset minuta. Nakon izvođenja tretmana bićete u mogućnosti da se odmah vratite vašim uobičajenim aktivnostima, a važno je naglasiti da treba da izbegavate direktno izlaganje suncu tokom prve dve nedelje od realizacije tretmana. 

Sve prednosti hijalurona 

Benefiti hijaluronskih filera su mnogobrojni, a u prilog tome govori i činjenica da je njihova upotreba danas široko rasprostranjena. Kada je reč o metodama podmlađivanja, kao glavne prednosti ističu se brzina oporavka pacijenta, izuzetno kratko trajanje tretmana i brzo vidljivi rezultati. U odnosu na klasične hirurške zahvate, period oporavka praktično i ne postoji, stoga se mnogi opredeljuju baš za ovaj vid tretmana. Takođe, sama procedura je bezbolna, zbog čega se pacijenti osećaju sigurno i ne prolaze kroz neprijatne trenutke. Neophodno je naglasiti da ne postoji posebna priprema za tretman filerima, te da je dovoljno realizovati pregled sa stručnim licem, nakon čega se odmah može pristupiti tretmanu, prateći sve sugestije i smernice lekara. Starenje ne mora nužno da bude neprijatan proces i prepreka koja nas sprečava da se osećamo zadovoljno povodom sopstvenog izgleda. Inovativne metode podmlađivanja vam mogu pomoći da uklonite neželjene efekte koje starenje podazumeva i kožu učinite blistavom i zdravom. Vreme je da ponosno uživate u svojim godinama i na prirodan način vratite koži sjaj i mekoću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *