Kako do lepšeg i podmlađenog lica i tela

Estetska hirurgija danas je jedna od najpopularnijih grana medicine. U eri zdravog života velika pažnja poklanja se telesnom zdravlju, ali i lepoti. Izgled lica prvo je što primetimo na osobi. Žene lice neguju raznim kremama i ulepšavaju šminkom, ali i muškarci sve više vode računa o izgledu kože lica.

Ne manje važno jeste biti i u formi i održati čvrstinu i lepotu tela. Zbog toga je sve više pobornika estetske hirurgije. Smatra se da se ulepšavanjem koje pruža estetska hirurgija poboljšava kvalitet života, dobija samopouzdanje i postiže zadovoljstvo.

Ipak, treba voditi računa da želja za savršenstvom ne preraste u svoj paradoks, estetsku hirurgiju treba koristiti pametno i uz savete stručnjaka.

Koje zahvate i tretmane koristi estetska hirurgija?

Kada govorimo o licu zahvati se vrše na nosu, ušima, bradi, očnim kapcima. Popularni su i face lifting, neck lifting (zatezanje lica i vrata), kao i povećanje usana i uklanjanje podbratka. Na telu se primenjuju zahvati kojima se zateže stomak, uklanjaju masne naslage, vrši se korekcija zadnjce, zatežu nadlaktice i vrši korekcija grudi. Mnogi od ovih zahvata su hirurški, manje ili više invazivni. Sa razvojem esteteske hirurgije, izdvojili su se i nehirurški tretmani kojim se postižiu efektni rezultati.
Kako se podmlatiti?Predznak antiage postao je deo naziva krema za lice, pa čak i ishrane, ali i mnogih estetskih tretmana. Najpolularniji tretmani za podmlađivanje lica su tretman aktivnim kiseonikom, miolift, hemijski pilinzi i radiotalasno zatezanje lica. Anticelulit tretmanima, radiotalasnim liftingom, zatezanjem kože laserom postižu se najbolji rezultati na telu.

Prp tretman – tajna podmlađivanja je u krvi

Revoluciju u procesu podmlađivanja donosi sve popularniji prp tretman. Šta se krije iza takozvanog vampirskog ili drakula tretmana koji reklamiraju i poznate ličnosti širom sveta? Tajna ovog tretmana otkriva se u samom nazivu. Skraćenica nam otkriva da su trombociti u krvnoj plazmi (platelet rich plazma) zaslužni za regeneraciju i podmlađivanje kože. Za razliku od ostalih sličnih tretmana koji koriste različite sastojke, ovde je ključni sastojak za podmlađivanje sopstvena krv.

Kako krv podmlađuje?

Smatra se da rast trombocita pomaže rastu matičnih ćelija koje obnavljaju i regenerišu kožu. Ova metoda koristi se već trideset godina u ortopediji i kardiologiji, a zbog rezultata koje je postigla našla je primenu i u estetskoj medicini. Kao što pomaže zarastanju tkiva pri lečenju tetiva, hrskavica kod reume i povreda, tako zaceljuje i leči i kožu.

Primena prp tretmana

Tretman traje oko 15-30 minuta. Na samom početku potrebno je uzeti oko 10ml krvi. Iz krvi se posebnom procedurom dobija serum koji se najtanjim iglama ubrizgava u kožu. Prvi efekti terapije vidljivi su posle 7-10 dana, a potpuni efekat za mesec dana.Tretman se može primenjivati nekoliko puta godišnje.

Na koje delove tela deluje prp tretman?

Ovaj tretman smanjuje bore oko očiju, između obrva i oko usana. Koristi se u terapiji lečenja akni i ožiljaka, regeneriše kožu brade, vrata, dekoltea, a pospešuje podmlađivanje kože na dlanovima i rukama. Ne manje važna je primena prp tretmana u stimulisanju rasta kose. Nakon primene prp tretmana koža izgleda podmlađeno, odmorno, sveže, ten je ujednačen, a kosa je jača i gušća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *