marmeladom za sunčanje

Kada se koristi marmelada za sunčanje, a kada krema sa SPF faktorom?

Dugotrajno izlaganje sunčevom zračenju ostavlja trajne posledice na našu kožu pa su kreme za sunčanje obavezan deo dnevne kozmetike tokom čitave godine.

Прочитај више: Kada se koristi marmelada za sunčanje, a kada krema sa SPF faktorom?

Ipak, to ne znači da morate da odustanete od preplanulog tena jer je marmelada za sunčanje odličan dodatak koji na prirodni način ubrzava tamnjenje kože i može se kombinovati sa ostalim preparatima za zaštitu i negu.
Ne postoje kompromisi kada je zdravlje u pitanju. Zaštita kože je izuzetno važna jer se efekti vide mnogo kasnije i predstavljaju trajne promene, a neke od njih mogu biti i izuzetno opasne. Zato je najbolje kombinovati marmeladu i kremu sa visokim SPF jer će svako izlaganje biti bezbedno, a koža preplanula kao i svakog leta.


La Roche Posay Anthelios SPF 50 – adekvatna zaštita od sunca za svaki tip kože


SPF kreme u sebi imaju aktivne sastojke koji istovremeno i reflektuju i apsorbuju UV zračenje pa ne dozvoljavaju da oni prodru u površinski sloj kože. Što je zaštita veća to je moguće duže bezbedno izlaganje na suncu, a ako se krema za sunčanje nanosi svaka dva sata i koža dozirano izlaže zaštita je potpuna čak i pri najvišem stepenu zračenja.
Kompanija La Roche Posay je kreirala liniju Anthelios sa visokim zaštitnim faktorom za različite dnevne potrebe i tipove kože. Pored klasične kreme za sunčanje, La Roche Posay Anthelios SPF 50 nudi i tonirane kreme, fluide, preparate za decu, maglice za lice protiv masnog sjaja i lagane preparate za osetljivu kožu. To znači da Anthelios ima proizvod za svako doba dana i sve potrebe, a da pri tome donosi visoku zaštitu SPF 50.
Formulacije su razvijene u dogovoru sa dermatolozima, testirane na svim tipovima kože, vodootporne su, lako se nanose i ne ostavljaju bele tragove. Zbog svega ovoga je Anthelios SPF 50 godinama jedan od najtraženijih preparata za zaštitu kože od sunca.


Marmelada za sunčanje za kraće izlaganje suncu i zdravo tamnjenje kože


Sa marmeladom za sunčanje se dobija tamnija boja kože za mnogo kraće vreme. U njen sastav ulaze vitamini, minerali, ekstrakti biljaka, ulja maslina, nevena, oraha… čime hrane kožu i podstiču ubrzano tamnjenje. Zahvaljujući ovim sastojcima koža dobija lep preplanuli ten i potpunu hidrataciju koji se odražava kroz blistavu i elastičnu kožu.
Ipak, ovi preparati ne sadrže i UV zaštitu pa je kombinacija sa SPF kremama izuzetno važna.


Kako se kombinuje krema i džem za ubrzano tamnjenje?


Pošto marmelada za sunčanje nema SPF faktor, neophodno je tokom svakog izlaganja koristiti neku od krema za sunčanje tako da sunce ne ošteti kožu.
Preporuke dermatologa kažu da se kao poslednji sloj mora naneti preparat sa SPF faktorom, nakon svih preparata za negu.
To znači da se na kožu prvo nanose marmelade za tamnjenje kože i kada je koža upije potom treba naneti zaštitu od UVA i UVB zraka.
Ako želite da koristite ovakve preparate, onda vam treba najbolja kombinacija za najjaču zaštitu. Izaberite La Roche Posay Anthelios SPF 50 sprejeve koji se lako nanose, koža ih upija i ne ostaje mastan trag što je idealno za korišćenje uz marmelade za sunčanje.
Adekvatnom zaštitom i negom vaša koža će ostati zdrava i sada i u budućnosti. Uz prave preparate imaćete i zdravu kožu i preplanuli ten.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *