Evo zašto se isplati da uložite u kvalitetan epilator

Uklanjanje neželjenih dlačica je večita muka žena širom sveta. Dok neke biraju da za to odlaze u salone lepote gde bi se uz pomoć različitih metoda došle do željenog cilja – glatke kože bez dlačica, druge odlučuju da to urade kod kuće. Postoje različite metode za otklanjanje dlačica kod kuće, ali godinama unazad sve više žena ulaže u epilator pomoću kog bi otklanjale dlake sa celog tela.

Zbog čega je epilator napraktičniji za kućnu depilaciju?

Odgovor na ovo pitanje potražili smo u kompaniji ePonuda.

Za razliku od drugih sredstava za uklanjanje dlačica epilatori su definitivno najpraktičniji. Prvi i osnovni razlog je činjenica da dugo traju tako da, kada jednom uložite u njega, godinama ćete biti mirni. Efekti depilacije traju nekoliko nedelja i odmorićete se od svakodnevne upotrebe brijača u toku tuširanja. Treba naglasiti da, pošto ovi uređaji izvlače dlaku iz korena, nema opasnosti od zadebljanja dlake.

Moguće je da će, vremenom, zbog redovnog čupanja dlaka, doći do njihovog slabljenja i proređivanja. Takođe nema opasnosti ni od iritacije kože i njenog isušivanja i perutanja, kao što ima nakon upotrebe brijača.  Činjenica je da isti efekat imaju i trake za depilaciju, kao i vosak i šećerne paste koje u teoriji izvlače dlaku iz korena, ali kod upotrebe epilatora nema nereda, kao kod upotrebe ovih drugih sredstava.

Treba naglasiti da mnoge žene ne mogu da podnesu toplotu voska i šećerne paste ili da, zbog toga što su nevešte u ovom načinu otklanjanja dlačica, mogu i da se povrede, ukoliko vosak ili pastu previše zagreju. Osim toga, dugoročno gledano, isplativijie je uložiti u jedan uređaj koji će trajati godinama, nego da se periodično troši novac na vosak, paste i trake.

Vrste epilatora

Danas se na tržištu može naći nekoliko vrsta epilatora i pre kupovine bi bilo pametno da istražite malo kako biste odabrali onaj koji će Vam najviše odgovarati.

Prvi je naravno klasičan epilator sa širokim nastavkom i određenim brojem pinceta. U suštini, ovi klasični epilatori se razlikuju po tome koliko pinceta imaju. Logično je da što više pinceta ima na nastavku, to će depilacija biti brža i efikasnija, pa kada kupujete, proverite taj podatak, sigurno ima na kutiji. Drugo, kod kupovine ovog uređaja imaćete opciju da odaberete da li želite da bude na baterije ili električni.

Prednost onog na baterije je u tome što nećete morati da tražite izvor energije, odnosno utičnicu, u blizini, već se možete depilirati bilo gde. Mnogi uređaji koji koriste baterije su vodootporni pa ćete moći da se depilirate i u toku tuširanja, što neke žene biraju jer tvrde da ih tada manje boli. Neki uređaji imaju različite vrste dodataka ili dolaze sa masažerima koji služe za opuštanje kože ili eksfolijaciju pre depilacije.

Epilator za lice je sličan klasičnom, ali ima manji nastavak, pogodniji za tretiranje lica. Na žalost, zbog ubrzanog načina života, stresa i vrste hrane koju unosimo, ima sve više žena koje imaju razne vrste hormonskih poremećaja zbog kojih dolazi do pojačane maljavosti na licu. Ovi uređaji su idealni za problem maljavosti na licu jer su manji, lakši za upotrebu, nežniji prema koži lica i efekat depilacije traje nekoliko nedelja. 

Najinovativnije rešenje u otklanjanju neželjenih dlačica jesu IPL epilatori. Oni uz pomoć svetla uništavaju strukturu i koren dlačica. Mogu se koristiti na celom telu bez bilo kakve opasnosti. Ono što je prednost kod ulaganja u ove uređaje je činjenica da ćete, ukoliko pratite uputstva, kada postignete pun efekat depilacije, biti mirni i po nekoliko meseci. Nekim ženama se dešava da zaborave kada su ga uključile poslednji put. Na tržištu se mogu naći ovi uređaji koji čak automatski određuju jačinu svetla na osnovu boje kože i dlačica. Činjenica je da su skuplji, ali se definitivno isplati uložiti u njih.

Saveti za depilaciju

Da bi nam koža izgledala što lepše trebalo bi da pratimo neke osnovne savete za depilaciju uz pomoć epilatora. Prva i osnovna je da treba uraditi piling kože pre depilacije. Depilaciju radite na potpuno suvoj koži  nakon tuširanja, jer će Vas tada najmanje boleti. Ukoliko se depilirate u toku tuširanja, prvo nanesite gel za tuširanje. Potezi epilatorom treba da budu suprotni od smera rasta dlake, dakle, depilirate se odozdo na gore. Ukoliko se depilirate pred neku posebnu priliku kada ćete nositi kratku suknju ili haljinu, preporučuje se da depilaciju obavite makar 24 sata ranije kako bi se crvenilo koje se može pojaviti posle depilacije povuklo. 

Treba da znate da je koži nakon depilacije potrebna posebna nega. Šta ćete koristiti od preparata zavisi isključivo od tipa Vaše kože. Ukoliko ste skloni infekcijama namažite neku kremu koja u sebi ima antibiotika. Ako Vam je potrebna samo nega, onda će odgovarati bilo šta sa pantenolom. Preporučuje se da ne koristite ništa na bazi ulja kao i da se makar 12 sati posle depilacije ne sunčate i kupate u bazenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *