Da li je bolje kupiti ili šiti svečane haljine za djevojčice?

Posebne prilike kao što su rođendani nama dragih ljudi, ali i krštenja i venčanja, te drugi događaj tog tipa iziskuju i posebnu toaletu. Nekako je i sasvim očekivano da u takvim prilikama roditelji posebnu pažnju posvjećuju više pažnje mališanima i odabiru njihovog odelca ili haljinice. Zapravo su odela za dječake i svečane haljine za djevojčice u takvim situacijama obično ono na šta se fokusiraju najpre mnogi roditelji.

Nekako je za dječake mnogo jednostavnije naći neku lepu majicu ili košulju, dok kupovina ili šivenje svečane haljine za djevojčice iziskuje posebnu pažnju. Bez obzira kog je uzrasta dete, valjalo bi pronaći haljinicu u kojoj će se osjećati prijatno tokom tog događaja, sa jedne strane i izgledati lepo, sa druge strane. 

Koje su najpopularnije svečane haljine za djevojčice?

U  zavisnosti od toga i koja je prilika u pitanju i kog uzrasta je dete će zavisiti i model same haljine, ali i boja, odnosno dezen, te ukrasi koji se na njoj nalaze. 

U principu se na tržištu najčešće sreću svečane haljine za djevojčice sa tilom, koje su naročito bogato ukrašene raznim dodacima. A u većini slučajeva takve haljine su ili jednobojne ili diskretno prošarane, uz gotovo obavezne različite vrste ukrasa. 

Što se materijala tiče, svečane haljine za djevojčice se najčešće izrađuju od satena, a imaju i dosta tila uglavnom, što dodatno upotpunjuje njihovu lepotu. 

Tako će se mogu naći i već gotove takozvane balon haljine, a ima i onih koje su izrađene u takozvanom A kroju, mada se takva vrsta kroja češće koristi kada su u pitanju haljine za svaki dan. 

Da li treba šiti svečane haljine za djevojčice?

Isključivo u onim situacijama kad dete ima nezgodniju građu ili kada je posebno zahtevno se preporučuje da svečane haljine za djevojčice budu šivene kod krojačice. Razlog za to je vrlo jednostavan, prosto zato što dete u određenom uzrastu nema baš mnogo strpljenja, a dobro je poznato da kada se haljine i to posebno one svečane šiju, to iziskuje makar nekoliko odlazaka kod krojačice i brojne probe. 

Osnovna prednost šivenja takvi haljina jeste što se mogu odabrati i materijal i boja, odnosno dezen, ali generalno i stil u kome će biti izrađene svečane haljine za djevojčice. Kao što smo ranije napomenuli, osnovna mana jeste nedostatak strpljenja deteta i potreba da se krojački salon posjećuje barem nekoliko puta, ali i cena, budući da su šivene svečane haljine za male princeze u većini slučajeva mnogo skuplje nego one gotove. 

Kako odabrati najbolju haljinu za djevojčicu?

Bez obzira da li se odlučite za kupovinu već gotove svečane haljine za djevojčice ili mislite da je ipak bolja opcija da angažujete nekog krojača, morate voditi računa o mnogim detaljima, a na prvom mestu o tome da se vaše djete osjeća udobno dok nosi konkretnu haljinu.

Odmah zatim je važno da obratite pažnju i ne materijal od koga je izrađena haljinica, kao i na to da li boja svečane haljine za djevojčice odgovara tenu i karakteru vašeg deteta. 

Ukoliko sve te parametre budete uzeli u obzir, sigurno ćete odabrati onu haljinicu, koja je za vašu mezimicu najbolja opcija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *